Dag 3 : VRIJDAG 12 JULI 2024

IBFZ MASTERCLASS en PASSEPARTOUT DAGKAART

MASTERCLASS DAGKAART voor alle openbare Masterclasses en workshops.

Kom een kijkje nemen bij alle openbare masterclasses en workshops tijdens het IBFZ 2024 in Zutphen op woensdag 10 juli (NB workshop ‘Free up& Play’ is niet toegankelijk voor publiek). Precieze locaties volgen later.

PASSEPARTOUT DAGKAART voor alle concerten, openbare masterclasses en workshops.

Maak het uzelf makkelijk en schaf een Passepartout kaart aan, welke u entree verschaft voor alle concerten, en openbare masterclasses en workshops van woensdag 10 juli.

Krijgt u het avondconcert van ons kado, en een tegoedbon voor iets lekkers bij de koffie bij Hampshire hotel ’s Gravenhof voor bij het Lecture concert om 16.00 u!

Concert 3-1: LUNCHCONCERT door deelnemers van het IBFZutphen

Deelnemers van het IBFZ presenteren zich in repertoire waar tijdens de Masterclasses aan gewerkt is.

Concert 3-2: LECTURE CONCERT Fantasieën voor een prinses

PROGRAMMA

Als verloren beschouwd en herontdekt: de Fantasieën voor viola da gamba solo van Georg Philipp Telemann. Net voor de tweede Wereldoorlog waren de ’12 Fantaisies pour la Basse de Violle’ van Telemann verloren gegaan. Maar in 2015 ontdekte Thomas Fritzsch een kopie van de Fantasieën in een privé bibliotheek in het Ledenburg Paleis vlakbij Hannover na een tip van musicoloog François Pierre Goy.

Het lecture concert vertelt het spannende verhaal over verdwenen Fantasieën, vergeten kasten en een gamba spelende prinses.
Met Susanne Braumann, viola da gamba.

Concert 3-3: AVONDCONCERT Waterwerken

Noord Duitse barok waarbij men het niet droog zal houden.
Met repertoire waar de pijn en verwoestende werking van zowel de Pest als de 30e jarige Oorlog in doorklinkt. Veel musici hadden de verschrikkelijke omstandigheden niet overleefd en daarom werd noodgedwongen voor kleinere bezettingen geschreven. De schrijfstijl werd daardoor compacter, maar met extra veel zeggingskracht. Het concert eindigt met een ander verdriet, dat van het voortijdig overlijden van een geliefde kanarie.

PROGRAMMA

G.F. Telemann : Hamburger Ebb und Fluth – Ouverture
F. Tunder : Am Wasserflussen Babylon
N. Bruhns : De profundi clamavi
J.C. Bach : Ach, dass ich Wasser gnüg hätte
M. Weckmann : Wie liegt die Stadt so wüste
G.F. Telemann : Hamburgisches Trauermusik Pt.2 – IV Triste Trauermusik eines kunsterfahrenen Kanarienvogels – 1,5a, 7

m.m.v. Johannette Zomer, Linde Schinkel, sopranen, Margot Oitzinger, mezzo, Peter Kooij, bas Kate Clark traverso, Antoine Torunczyck hobo, Yukiko Murikami fagot, Antoinette Lohmann, Elisabeth Ingenhousz, Franc Polman, Marc Cooper, violen, Susanne Braumann, Marike Tuin, viola da gamba, Lucia Swarts, cello, Maggie Urquhart, violone, Arjen Verhage, theorbe, Siebe Henstra, Vincent van Laar, b.c., Deelnemers van de IBFZ

Concert 3-4: GOEDENACHTCONCERT Bert on BACH!

Pianist Bert van den Brink laat zich inspireren door zijn held Bach, met originele Bach werken, improvisaties en eigen composities. Met o.a. Bist du bei mir, Jesu, bleibet meine Freude, Cello suite in G, Badinerie en Schlummert ein.

m.m.v. Johannette Zomer, sopraan, Johan van der Linden, saxofoon, Lucia Swarts, cello, Michiel Niessen, theorbe & gitaren, Marcel Booij, contrabas en Franc auf dem Brinke, slagwerk.

Internationaal Barok Festival Zutphen logo

Dagprogramma